Två kvinnor spärrades in och våldtogs grovt - åklagare yrkar på utvisning

Två kvinnor spärrades in och våldtogs grovt på ett hotellrum i Göteborg, enligt ett åtal som nu har lämnats in till tingsrätten. Det skriver GT. En av kvinnorna lyckades fly och kunde sedan larma polisen. Nu åtalas tre män.

Förra våren skall kvinnorna ha spärrats in på ett hotellrum i centrala Göteborg. Detta enligt GP. Två män våldtog dem grovt, enligt åtalet, medan en tredje man höll vakt utanför. Männen och kvinnorna hade fått kontakt på nätet.

Våldtäkterna skall ha skett under kniv- och dödshot. En av kvinnorna tvingades därefter att följa med två av männen i en bil men kunde då fly.

Åklagaren Andreas Pernmyr: ’Under den här färden har kvinnan lyckats fly och påkallat hjälp av en förbipasserande allmänhet. Därigenom kunde polisen kontaktas.’

Två av männen åtalas för grov våldtäkt och den tredje för medhjälp till grov våldtäkt. Därutöver gäller åtalet människorov, rån och försök till rån.
Rättegången mot männen kommer att hållas i Göteborgs tingsrätt.

Åklagaren förklarar, att det är ett mycket högt straffvärde på brotten, men hur många års fängelse han vill att de misstänkta skall dömas till har han inte bestämt sig för. Han kommer dock att yrka på att de utvisas ur Sverige på livstid efter avtjänat straff.

 

 

Senaste artiklarna