Borås: Barnfamilj rånad på bil

En barnfamilj rånades under onsdagseftermiddagen på sin bil i Borås. En knivbeväpnad man tvingade sig till en bilnyckel av familjen under knivhot vid familjens bostad. Efter en längre polisjakt kunde bilen stoppas med hjälp av spikmatta. Totalt skall polisen ha gripit fyra personer, som misstänks ha deltagit i bilrånet.

På onsdagseftermiddagen rånades en familj i västra Borås på sin personbil, en vit Hyundai. En knivbeväpnad man knackade på familjens dörr, och tilltvingade sig under hot bilnyckeln till familjens bil. Efter rånet lämnade den misstänkta bilrånaren platsen hastigt, och tillsammans med ett medföljande fordon.

Polisen larmades till platsen, och kunde efter en kort tids spaning påträffa det eftersökta fordonet. Ett efterföljande inleddes och pågick söder om Borås under en längre tid. Efter beslut av vakthavande polisbefäl kunde man få stopp på den stulna bilen med hjälp av spikmatta mellan Svenljunga och Sexdrega.

Två personer i det tillgripna fordonet kunde gripas i anslutning till bilen. Ytterligare två personer i den medföljande bilen kunde gripas i närheten. Samtliga misstänks vara inblandade i fordonsrånet. En av de gripna skall sedan tidigare vara anhållen i sin frånvaro för grövre brott.

Barnfamiljen som rånades på sin bil skall ha chockats vid rånet.

 

Källa: Nyhetsbyrån

Senaste artiklarna