Man skrek “allahu akbar” på begravningen av en tysk ung kvinna mördad av sin muslimska pojkvän

Panikslagna kyrkobesökare flydde i rädsla efter att en man skrikit "allahu akbar" under begravningen av en tysk kvinna som brutalt mördades av sin muslimska pojkvän.

KÄLLOR
Youtube: Till minne av Cynthia
Film: Nyhetsinslag från Tyskland om händelsen
Bild: Tyska tidningen Bild skriver om det tragiska ödet som drabbade Cynthia

Efter att Cynthia vägrat att flytta med till Tunisien med Ahmed, Cynthias pojkvän, som hade missbrukat systemet genom att söka försörjningsmedel under tre olika identiteter medan han var i Tyskland, "dödade han den unga kvinnan genom att hugga en kökskniv genom nacken, hennes lungor, händerna och ryggen mer än tio gånger ", rapporterar Bild.

Begravningen av Cynthia förstördes sedermera när en man rusade fram till kyrkans framsida innan han stod framför altaret och höll ut sina armar utsträckta och ropade "Allahu Akbar!" Uttrycket betyder "Gud är stor" på arabiska och används rutinmässigt av islamister innan de utövar attacker. Händelsen ledde till att cirka 20 deltagare sprang ut ur kyrkan i rädsla och gråtandes över händelsen. Polisen arresterade senare gärningsmannen före nyhetsrapporteringen kom om händelsen där man skyllde på ett "dåligt skämt" eller en "förvirrad man".

"Hon (Cynthia) betydde så mycket för mig och jag saknar henne mycket," sade Cynthias kusin Patrick Schopp. "Jag kommer att hålla henne i mitt minne som den där roliga kärleksfulla personen som aldrig hade något onys att säga om någon och som var väldigt vänligt inställsam mot alla."

Under helgen gick mer än 500 personer i sorg genom den tyska staden Worms till minne av Cynthia.

RELATIONEN MED AHMED
Av kärleken till Ahmed (22 år) lärde sig Cynthia (21 år) från den tyska staden Worms arabiska och bar slöja. Redan när de båda blev ett par för fyra månader sedan visste Ahmed att han blivit utvisad från Tyskland på grund av att han saknade asylskäl. När han försöker övertyga sin flickvän att följa med till Tunisien med honom vill hon inte det.

Cynthia sägs ha varit en uppenbarligen glad och utåtriktad ung kvinna som kännetecknas av värme och godhjärtad. Hon var en stor djurvän och hade två hundar. Men hon började anpassa sig efter Ahmeds krav om hur en muslimsk kvinna bör vara. En familjemedlem berättar för tyska tidningen BILD att Cynthia började bära slöja för Ahmeds skull. Hon slutade också ha på sig smink. Och hon började lära sig arabiska för hans skull.

VILLE INTE FLYTTA MED TILL TUNISIEN
Ahmed försökte övertala Cynthia att flytta med honom till Tunisien. Men enligt familjen sa Cynthia nej. Ahmeds motiv att mörda Cynthia är inte än fastställt. Man konstaterar ändå det faktum att han dödade henne efter Cynthias vägran att följa med honom till Tunisien, och man anger därför flytten till Tunisien som ett motiv till mordet.

Cynthias öde är givetvis en personlig tragedi. Men hennes öde är sammanflätat med den huvudlösa invandringen - som skapat stora kulturella konflikter.

Senaste artiklarna