Engelskt våldtäktsoffer vinner kraftigt stöd för lagändring

Sammy Woodhouse har vunnit stöd från över 300 000 personer för sitt krav på en lagändring som hindrar våldtäktsmän från att träffa sina barn. Hon startade en petition på nätet efter att ha erfarit att socialarbetare i Rotherham kontaktat hennes plågoande och erbjudit honom föräldrastatus så han kan träffa sonen som blev ett resultat av åratal av våldtäkter.

Arshid Hussain raggade upp Sammy Woodhouse när hon var tolv år gammal och imponerade på henne med presenter och komplimanger innan han började våldföra sig på henne (se separat artikel). Arshid Hussain, som går under smeknamnet Mad Ash, var tio år äldre än flickan och sitter nu i fängelse på 35 år för systematiska våldtäkter på Sammy Woodhouse och åtta andra flickor.

Men välmenande socialarbetare i Rotherham kontaktade honom i fängelset och erbjöd honom att få föräldrastatus så att han kan träffa sonen. Myndigheterna förklarade att de bara följde lagen. Sammy Woodhouse, som idag är 33, har nu börjat en kampanj för att ändra lagen och säkerställa att våldtäktsmän automatiskt mister sina rättigheter som föräldrar. Bara på de första tre dagarna har hennes petition undertecknats online av över 300 000 personer, enligt The Times.

En talesman för Rotherhams stadsfullmäktige berättade att man går igenom fallet och att man har tagit kontakt med justitieministeriet för att få klargjort hur reglerna ska gälla i familjedomstolar.

Senaste artiklarna