Pakistansk pedofilring i norra England dömda för systematiska våldtäkter

En domstol i Sheffield har dömt sex muslimska män av pakistanskt ursprung till mångåriga fängelsestraff för att ha systematiskt våldtagit vita engelska flickor samtidigt som brittisk polis påbörjat utredningar mot över 420 andra muslimska män misstänkta för sexbrott mot minderåriga engelskor.

De sex männen befanns skyldiga till sexuella övergrepp på fem engelska flickor mellan 1998 och 2005 i Rotherham i Yorkshire i norra England. En flicka berättade för polisen att hon hade våldtagits av minst hundra asiatiska män innan hon fyllt 16. Åldersgränsen för minderåriga är 16 under brittisk lag. Gänget dömdes till mellan 10 och 23 års fängelse av Sheffield Crown Court. Enligt rätten har våldtäktsmännen förstört barnen och berövat dem deras barndom.

"Ni kan inte ha svävat i okunskap om att de alla var extremt utsatta,” förklarade domaren Sarah Wright enligt BBC. "De fortsätter att lida av mycket trauma och kommer att fortsätta artt lida för resten av livet som resultat av era handlingar.” Under rättegången visade det sig att flickorna, som kom från trasig hem, hade lockats av tanken på vänskap med äldre män som gav dem alkohol, knark och cigaretter men som gradvis började utsätta dem för sexuella handlingar av förödmjukande och våldsam natur. Ingen av dem hade mognaden att förstå att det handlade om grooming och exploatering. De trodde ofta att sex var ett nödvändigt pris för vänskap.

Det har framgått att muslimska invandrargäng i flera städer speciellt i norra i England i åratal ägnat sig åt såkallad grooming, ett uttryck som bland annat betyder att någon förbereds för en uppgift men som på senare tid fått en försåtlig rentav perfid innebörd eftersom det kommit att handla om förberedelser till sexbrott mot barn. Rättegångarna har uppdagat rena skräckhistorier som handlar om systematiska våldtäkter, misshandel och hotelser. En flicka i rättegången i Sheffield berättade att hennes plågoande ständigt hotade att överge henne i skogen om hon inte gick med på sex. En annan flicka berättade om hur två av männen bet och våldtog henne i en skog.

Samtidigt pågår nu Operation Stovewood, rikspolisens utredning av sexbrott mot barn som beräknas vara till 2022 till en kostnad av över 100 miljoner pund, enligt The Times. Det handlar om över 420 misstänkta våldtäktsmän. Nittio procent av de 1 523 registrerade offren är vita brittiska flickor mellan 11 och 18 års ålder. Åttio procent av de misstänkta gärningsmännen är av pakistanskt ursprung.

Fredagens domar föll en månad efter att ett gäng pedofiler av huvudsakligen pakistansk bakgrund dömdes till sammanlagt 221 års fängelse av en domstol i Leeds efter att ha befunnits skyldiga till våldtäkt och misshandel av engelska flickor under många år. Det handlade om tjugo män som mellan 2004 och 2011 dömts på över 120 åtalspunkter för vad som beskrevs som omänskliga sexuella övergrepp på 15 flickor av vilka den yngsta var 11 år när de började förgripa sig mot henne i Huddersfield, också i Yorkshire. Många av offren, flickor som först trodde att männen menade dem väl, beskrev hur de våldtogs på fester inomhus, i bilar och utomhus av brutala karlar som använde plastpåsar som kondomer. Minst en flicka försökte begå självmord och en annan tog abort efter att ha blivit med barn.

Rotherham är för övrigt ökänt efter att en statlig utredning ledd av Professor Alexis Jay i august 2014 avslöjade att minst 1 400 barn missbrukats sexuellt av muslimska pedofilgäng mellan 1997 och 2013 i staden. Det var den värsta pedofilskandalen i sitt slag i Storbritanniens moderna historia. Ett återkommande tema var att muslimska taxiförare hämtade barnen från skolan för att bli sexuellt missbrukade. Flickorna blev utsatta för gruppvåldtäkt, tvingades se sina kamrater våldtas och fraktades runt till andra städer för att utsättas för fler våldtäkter. Männen hällde även bensin över dem och hotade bränna upp dem samt hotade våldta deras mammor och yngre systrar om de inte gjorde dem till viljes, allt enligt Jayutredningen.  

I många år blundade sociala myndigheter och polisen för de systematiska övergreppen av fruktan att bli sedda som rasister och islamofober. Man såg med förakt på flickorna som huvudsakligen var av arbetarklass och var rädda för att Rotherhams rykte skulle skadas om sanningen kom fram.

Myndigheterna offrade sårbara flickor på den politiska korrekthetens altare. Det för tanken till det politiskt korrekta Sverige där gruppvåldtäkter utförda av muslimska asylsökande länge mörkades av svenska myndigheter och journalister. Det gjorde i England inte saken bättre att Labour styrde i Rotherham och räknade muslimer som en viktig del av sin väljarbas som inte fick kränkas med anklagelser om våldtäkt på kristna flickor. Men The Times avslöjade skandalen och polischefen i Rotherham tvingades avgå samman med kommunfullmäktiges ordförande och chefen för socialmyndighetens barnavdelning. Sedan dess tvekar brittiska tidningar inte att hänga ut muslimska våldtäktsmän med namn, hemstad och bild, till och med innan de dömts.

Rotherham blev en vattendelare men en del muslimska grupper kämpar fortfarande för att tysta ned varje försök att fästa uppmärksamheten på groomingskandalen. Aktivisterna kan naturligtvis inte göra någonting mot rättsväsendet. Lagen har sin gilla gång. Men politiker som fördömer muslimska pedofilgäng fördöms som rasister och islamofober.

Sarah Champion (bilden till vänster), Labourpolitiker med säte i Rotherham, utsattes för dödshot i fjol efter att ha i en tidningsartikel ha skrivit att de muslimska våldtäktsmännen är ”rovdjur och deras gemensamma nämnare är deras etniska ursprung”. Polisen ökade skyddet för henne efter dödshoten, enligt The Yorkshire Post. Hon beskylldes av muslimer för rasism av industriella mått för att ha faktiskt bara ha kallat saker och ting vid deras rätta namn. Men hon tvingades avgå ur Labourledaren och vänsterradikalen Jeremy Corbyns skuggkabinett.

Inrikesministern, Torypolitikern Sajid Javid, har blandat sig i debatten och beordrat sitt ministerium att arbeta tillsammans med polisen för att få en bättre förståelse för förövarnas motiv och hur de opererat i städer som Rotherham, Newcastle, Huddersfield, Rochdale och till och med Oxford, ett av Englands främsta lärdomssäten. Javid, som är son till en pakistansk bussförare, har pondus i denna fråga och kan inte lättvindigt avfärdas.

Till saken hör att den överväldigande majoriteten av etniska pakistaner i England är fridsamma personer som inte ställer till med bråk. Det bor omkring 1.2 miljoner brittiska pakistaner i Storbritannien, den största pakistanska befolkningsandelen i Europa, och det kan härledas till det brittiska samväldet, där pakistaner från den gamla kolonin på 50-talet uppmanades flytta till England som arbetskraft.

Tankesmedjan Quilliam International har för övrigt släppt en analys med anledning av alla dessa groomingfall. Författarna till rapporten, som gavs ut för snart ett år sedan, är två forskare av britisk-pakistanskt ursprung som ville gå till grunden med hela affären. En av dem, Muna Adil, skrev: ”Det finns element inom den brittisk-pakistanska gemenskapen som fortfarande hyser gammalmodiga och sexistiska tankar begravda i deras slitna tolkningar av Islam om kvinnor. Dessa bakåtsträvande åsikter ärvs från generation till generation tills linjerna mellan tro och kultur upplöses och gör det allt svårare att kritisera den ena utan att bli sedd som kritiker av den andra.”

Hennes kollega, Haras Rafiq, tillade: ”Det är väldigt viktigt att vi talar om det här problemet för det kommer inte att försvinna. Vi ville inte att det skulle förekomma ett mönster där folk av vår etniska demograf utförde dessa attacker. Men tyvärr, det visade sig att vi hade fel.”

Senaste artiklarna