Ryska skolbarn sjunger om att i strid återta Alaska

Ryska skolbarn beredda ta striden för att återföra Alaska till Moder Ryssland. Sångtexten talar sitt tydliga spåråk.

Det finns en obehaglig fördragsamhet och en helt förfelad acceptans för den ryska utrikespolitiken i kretsar som i övrigt skulle kunna betraktas som konservativa eller höger. Varför vifta bort eller blunda för den ryska annekteringen av Krim och de ryska krigsinsatserna i Ukraina? Det finns all anledning att hålla ögonen öppna. 

Den ryska utrikes- och säkerhetspoliitken är ett direkt hot mot Rysslands grannar. Det piskas upp stämningar i Ryssland som är krigiska och revanschistiska. Det nya Ryssland under president Putin vill inte bara bli Sovjetunionens arvtagare när det gäller stormaktspositionen i världen. Också det kejserliga Ryssland är tydligt fördöme. 

Allt oftare och på de mest oväntade ställena dyker det upp åsikter, uppmaningar och illa dolda budskap som sprides i Ryssland. Så till exempel den hyllningssång till presidenten där barnen lovar att stå beredda när Ryssland ska återerövra Alaska - Puti behöver bara ge order om det. Sångtexten hänvisar också till andra gränsjusteringar som skulle innebära de baltiska ländernas upphörande. Läs artikeln och läs hyllningstexten till president Putin!   Gå in på länken nedan!

Bilden: Checken USA köpte Alaska med av den ryske tsaren.

https://www.rferl.org/a/tiny-troops-shocked-mom-fired-after-kids-welcome-putin-call-to-final-battle-/29282038.html

 

Senaste artiklarna